Blog

Optické pripojenie k internetu pod lupou

Hľadáte najvýhodnejšie pripojenie k internetu a neuspokojíte sa s priemernou rýchlosťou alebo pochybnou stabilitou, ktorú môžu ovplyvniť aj výkyvy počasia? V takom prípade rozhodne siahnite po pripojení pomocou optického vlákna.

Prečo musíte zadávať e-mail pri prihlásení k verejnej Wi-Fi?

Potrebujete si zistiť odchody vlakov či autobusov, polohu adresy na mape, alebo chcete len nájsť dobrú reštauráciu v okolí, ale nemáte internet v mobile? Riešením môže byť pripojiť sa k niektorej verejnej WiFi sieti. Nemusí byť však zadarmo, ako sa na prvý pohľad zdá.

Problém s rýchlosťou internetu po výmene routera

S veľkým očakávaním si zaobstaráte nový router a naraz zistíte, že pred výmenou bola rýchlosť internetového pripojenia vyššia, hoci poskytovateľa máte stále rovnakého. Kde v takomto prípade hľadať chybu a prípadné riešenie?

Aké pripojenie k internetu pre prenos 4K videa?

Nároky užívateľov na kvalitu médií neustále rastú a s tým je nutné myslieť tiež na rýchlosť pripojenia, pretože móda sledovania videí uložených na disku je dávno preč. Najbližšia budúcnosť patrí streamovaniu a rozlíšeniu 4K. Pripravte na to aj vaše internetové pripojenie.

Čo je WiFi Mesh?

Určite to poznáte. Chcete sa na mobile, tablete alebo notebooku pripojiť k Wi-Fi sieti, ale signál je slabý. Tak sa prechádzate po izbe, aby sa na ikonke objavila ďalšia vytúžená čiarka naviac. Také riešenie je ale dosť otravné a niekedy ani nie je možné. Čo má s týmto problémom spoločné systém Mesh?

Čo vám skutočne hrozí, keď sa pripojíte k verejnej Wi-Fi?

Sedíte v kaviarni, pripojíte sa k verejnej Wi-Fi sieti a začnete riešiť Vaše pracovné záležitosti. Všetko od e-mailov až po platby. Sú behom týchto aktivít Vaše dáta a heslá v bezpečí? Pozrite sa na možné riziká a niekoľko tipov, ako sa im rozumne vyhnúť. Vaše súkromie totiž nie je zďaleka tak chránené, ako sa nad šálkou dobrej kávy môže zdať.

Ako zablokovať deťom online hry?

Deti dnes zvládajú počítače, notebooky a laptopy niekedy lepšie, ako mnohí z ich rodičov, o prarodičoch ani nehovoriac. Samozrejme každá sranda a zábava má svoje hranice, takže aj keď možno nechcete a zásah do virtuálnej slobody svojho milovaného potomka sa vám tak trochu prieči, niekedy nič iné nezostáva. Vyskúšali ste dohovory, vysvetľovanie, snažili sa po dobrom a výsledok sa nedostavil?

Rozdiel medzi lacným a drahým WiFi routerom

Čaká na vás obstaranie routera, ale pri pohľade na ponuku vidíte iba krabičky odlišujúce sa cenou a vzhľadom? V tom prípade vám základný prehľad dôležitých parametrov môže nielen ušetriť dosť peňazí, ale zároveň poznateľne zrýchliť internet.

Aký je rozdiel pri Wi-Fi routeroch na frekvencii 2,4 GHz a 5 GHz?

Ak patríte medzi používateľov internetu, pre ktorých je vysnívaným cieľom rýchle a spoľahlivé pripojenie prostredníctvom routera, možno práve uvažujete o voľbe medzi frekvenciou 2,4 GHz a 5 GHz. Ktorá z nich pre vás bude vhodnejšia a bude lepšie spĺňať všetky kladené požiadavky?